Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger tilbyder rådgivningssamtaler til kræftpatienter, pårørende og efterlevende. Du kan blive frivillig rådgiver i en kræftrådgivning, hvis du har uddannelse og erfaring inden for det psykoterapeutiske felt evt. suppleret med en mellemlang eller videregående grunduddannelse inden for det psykosociale og sundhedsfaglige felt.
mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15
Hvad skal jeg lave?
Som frivillig rådgiver har du støttende samtaler med kræftpatienter, pårørende og efterlevende. Samtalerne er visiteret og rammesat af kræftrådgivningen, og du får systematisk, formaliseret og obligatorisk supervision af en ansat rådgiver. Derudover har du mulighed for at få løbende sparring fra de ansatte i kræftrådgivningen.
Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig rådgiver får du mulighed for at gøre en forskel for mennesker, der står i en sårbar situation som kræftpatient, pårørende eller efterlevende. Du har samtidig mulighed for at udvikle dig og få erfaring og viden indenfor området.
Hvor lang tid tager det?
Det aftales individuelt, hvor mange timer, du gerne vil være frivillig rådgiver. Ofte vil det være cirka to timer ugentligt, men periodevis kan det også være mere eller mindre. Arbejdet kan både varetages i dag- og aftentimerne.