Som patientstøttefrivillig er du i kontakt med mennesker, som er berørt af kræft. Du hjælper kræftramte i dit lokalområde ved f.eks. at tilbyde netværk, nærvær, støtte eller aktiviteter.
Du kan finde alle ledige jobs under Frivilligjob - søg på ’patientstøtte´.
Som værtsfrivillig i en kræftrådgivning tager du mod kræftpatienter og pårørende. Du får dem til at føle sig velkomne og kan fortælle dem om husets rådgivningstilbud. Din rolle er ikke at rådgive, men har du en psykosocial eller sundhedsfaglig uddannelse, kan der nogle steder også være mulighed for at blive tovholder for et netværk eller leder af en samtalegruppe.
Læs mere om Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger her: Kræftrådgivningen
Lokalforeningernes patientstøttefrivillige yder omsorg, støtte og skaber netværk omkring kræftramte og pårørende.
Indsatserne drejer sig om samtalecafeer, motion, madlavning, gå-grupper mv. Det er typisk etableret i et samarbejde med den kommunale kræftrehabilitering og placeret i forbindelse med disse. Patientstøttefrivillige supplerer også indsatserne i kræftrådgivningerne. Tag fat i din lokalforening, hvis du ønsker at blive patientstøttefrivillig. Find din lokalforening her: Kontakt lokalforening
Som frivillig navigator støtter du sårbare kræftpatienter, så de kommer bedst muligt gennem kræftforløbet. Du hjælper med overblikket og kan tage med til samtaler. Du er god til at lytte og har lyst til at støtte op i hverdagen og hjælpe med de mange informationer, man modtager som kræftpatient.
Læs mere om ordningen her: Frivillig navigator
I Ung Kræft mødes unge kræftpatienter i alderen 18-39 år og deler erfaringer med hinanden. Alle grupperne består af en til tre unge frivillige, som selv er tidligere kræftpatienter og som støtter, inspirerer og giver håb til andre unge i samme situation. Derudover er du i fællesskab med andre med til at skabe aktiviteter og et mødested. Der er grupper i hele landet. Opret en bruger og læs mere om de forskellige muligheder. Læs mere her: Ung Kræft
Som synlighedsfrivillig er du med til at højne synligheden af Kræftens Bekæmpelses landsdækkende rådgivningstilbud - bl.a ved at sørge for at kræftpatienter altid har adgang til de nyeste materialer. Men det er ikke alt – du skal også være ambassadør for rådgivningstilbuddene og kende til dem, så du kan tale med f.eks. personalet på sygehuset om dem.
Som sygehusfrivillig er du til for kræftpatienterne, og for at skabe en mere hjemlig stemning på sygehusene. Dine opgaver er blandt andet at tilbyde patienterne vand, lægge blade på plads og yde hjælp til de patienter der ser søgende ud. Derudover skal du som sygehusfrivillig være tålmodig og god til at lytte, så patienterne føler sig godt tilpas.
Som frivillig jurist yder du rådgivning og hjælp til kræftpatienter og pårørende. Det kan være lige fra at anvise patienten til den rette myndighed, rådgive om klagemuligheder eller hjælpe med at udforme en ankeskrivelse. Du skal være uddannet jurist og have erfaring eller stor interesse for sundheds- og socialområdet. Ved interesse kontakt jurist Lisbeth Kroer på telefon: 35257679 eller mail: lkroer@cancer.dk.