Luk

Flot sæson for Stafet for Livet er slut

Stafet For Livet har sat punktum for årets stafetter, der greb om hjertet med højt humør, eftertænksomhed og stor hittepåsomhed fra de frivillige. Antallet af deltagere pr. stafet ser ud til at stige. 

26. september 2024
Marie Brynskov, Frivillig Indsats

Hvad har en dino, en præst og en efterskoleelev til fælles? 

Ikke meget – og så alligevel. Til Stafet For Livet er det fællesskabet, der er i fokusuanset om man er i fancy løbesko, præstekrave eller iført grøn dinodragt. Målet er det samme: At samle penge ind til kræftsagen og mindes og fejre dem, man holder af sammen med andre i lokalområdet. 

Der er netop sat punktum for en Stafet For Livet-sæson i topform, hvor der blev skabt minder for livet for mange tusinder af deltagere i hele landet. Først og fremmest takket være de mange frivillige, der har arbejdet med stafetterne hele året i lokale styregrupper. 

Projektleder Mette Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse har stor ros til de frivillige. 

Jeg er dybt imponeret. Når man ved, hvad det kræver at stable en stafet på benene med underholdning, mad, logistik, PR og meget mere i de mange timer, en stafet varer, er det helt vildt flot, at de frivillige kan stable 49 så professionelle arrangementer på benene, siger hun. 

Flere deltagere til Stafet For livet 
Selvom antallet af stafetter er lidt lavere end sidste år, tyder det på et rigtig godt resultat for årets Stafet for Livet. 

Det ser ud til, at det samlede deltagerantal pr. stafet er højere end sidste år, så det er meget positivt. Jeg har en god følelse i maven af, at vi er på rette spor. Hvis jeg skal sætte et enkelt ord på årets stafetter, tror jeg, jeg vil sige optimisme. 

Det betyder ikke, at det har været en sæson uden udfordringer. Enkelte stafetter har f.eks. været ramt af skybrud og måtte se langt efter telte, der fløj væk, mens nogle deltagere fik våde tæer.

Stor fantasifuldhed
Det har dog langt fra ødelagt den gode stemning.  

Hittepåsomheden har været stor fra frivillige og deltagere, der har samlet penge ind til den gode sag med alt fra kagesalg, ’køb en sang’ til kunstauktioner, mens underholdning fra lokale foreninger og bands, morgengymnastik og Zumba har sat gang i danseben og grinemuskler. 

Nogle var sågar kreative og bad deltagerne om at modellere deres senfølge, som var et af årets temaer, og i flere byer var butikkerne klædt i Fighter-gult op til stafetten. 

- Det er sådan noget, der er med til at gøre Stafet For Livet så unik og til en helt særlig oplevelse at være med til. Også når man ikke lige løber eller går, eller hvis vejret driller, siger projektleder Mette Nielsen. 

Joan Krongaard er Fighter og frivillig i Stafet For Livet. Fighterne er mennesker, der har oplevet kræft på egen krop og kan kendes på de gule t-shirts.

”Jeg får så meget tilbage” 
Joan Krongaard var frivillig tovholder for Fighterne i Stafet For Livet Haderslev. 

Hun meldte sig i sin tid som frivillig, fordi hun savnede åbenhed, da hun selv fik brystkræft. 

Til Stafet For Livet har hun en værtsrolle for andre, der har eller har haft kræft – de såkaldte Fightere, der kan kendes på de gule t-shirts. 

- Det er vigtigt for mig at give håbet til andre. Da jeg selv fik kræft, var det ikke noget, man talte om, og folk blev helt mærkelige, hvis man sagde, at man havde kræft. Jeg vil gerne være med til at bryde tabuet og vise, at det er noget, vi taler om og står sammen om. 

For hende er Stafet For Livet et helt særligt fællesskab, som hun ser frem til hvert år. 

- Det er helt unikt, fordi man ved, hvad de andre har kæmpet med og selværet der. Jeg føler virkelig, jeg gør en forskel og får så meget med tilbage. 

FAKTA Årets Stafet For Livet i tal 

  • 49 stafetter 
  • 26.731 deltagere 
  • 907 hold 
  • 2.078 Fightere 

Det endelige indsamlingsresultat forventes at kunne offentliggøres inden for de næste par måneder. 

Følg med på Stafet For Livets Facebookside

Tak for i år! Det har været en flot sæson, hvor frivillige har gjort en kæmpe forskel for kræftramte og kræftsagen generelt.