Mathilde er frivillig på Stafet For Livet, som er i særligt fokus sammen med genbrugsbutikkerne, når rekrutteringskampagnen går i gang igen.
Frivillige gør et kæmpe arbejde for kræftsagen – men vi vil gerne være endnu flere. Derfor gentager vi nu kampagnen for at hverve flere frivillige til kræftsagen.
Kampagnen kører fra den 3. januar og tre måneder frem, og ligesom sidste gang foregår det på Facebook og Instagram. Kampagnen består af film og portrætter, der viser hvordan det er at være frivillig i Kræftens Bekæmpelse, men også af film, hvor tv-værten Micki Cheng er i ’praktik’ som frivillig.
Fokus på Genbrug og Stafet For Livet
Kampagnen kørte første gang i august i år, og her var formålet både at hverve nye frivillige og samtidig gøre opmærksom på, at Kræftens Bekæmpelse er en stor frivillig organisation. Derfor viste den et bredt udvalg af Kræftens Bekæmpelses frivillige indsatser.
Her i januar bliver det imidlertid lidt anderledes, da kampagnen i højere grad kommer til at fokusere mere målrettet på at rekruttere frivillige til genbrugsbutikkerne og Stafet For Livet.
- Vi har fået fine resultater af den første kampagne, og vi har fået fortalt vidt og bredt, at man kan være frivillig hos os, hvilket der nok var mange, der ikke vidste. Forhåbentlig har vi nu sået et frø hos nogle, der overvejer at blive frivillige. Nu kører vi så kampagnen igen, men mere fokuseret på de områder, der især efterspørger flere hænder, siger frivilligchef Maruska la Cour Mosegaard.
Læs også: Ny kampagne skal tiltrække frivillige
Frivillige trækker et stort læs
Særligt en del af Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker har lige nu brug for flere frivillige. Det samme gælder for Stafet For Livet i visse byer. Derfor vil det især være historier om frivillige fra disse indsatser, som I vil kunne se dukke op som sponsoreret indhold på Facebook og Instagram.
- Der er steder, hvor vi her efter corona kan se, at der er frivillige, der trækker et meget stort læs. Det skylder vi dem en kæmpe tak for. Men de har også brug for flere hjælpende hænder i form af flere frivilligkolleger, siger Maruska la Cour Mosegaard.
Sådan kan I selv hjælpe
Ligesom sidste gang kan I finde al materialet fra kampagnen – billeder, film og tekster – tilgængeligt her på frivillig.dk, hvor I som frivillige frit kan hente og bruge det på jeres Facebooksider for f.eks. lokalforeninger eller stafetter.
Støder I på et sponsoreret opslag fra Kræftens Bekæmpelse på Instagram eller Facebook, kan I også kommentere, like eller dele opslaget. På den måde bidrager I til, at indholdet når ud til endnu flere.
Find materialet fra kampagnen her
FAKTA om kampagnen
FAKTA Sådan tager vi godt imod nye frivillige
Når nye frivillige melder sig på banen, bliver de hjulpet videre til lederen af den aktivitet, de gerne vil deltage i.
Frivillige aktivitetsledere landet over er allerede rigtig gode til at tage imod nye frivillige. Men skulle I have brug for støtte undervejs, så kan I bl.a. gøre brug af en guide med forslag til, hvordan I kan gribe velkomsten an.
Den handler bl.a. om at afstemme forventninger, hjælpe den nye frivillige ind i det sociale fællesskab, og om hvordan den nye frivillige helt fra begyndelsen får muligheden for at mærke, at personen bidrager.
Guiden ’Den gode start' kan også findes på frivillig.dk sammen med materialepakken.