Kasper Mackenhauer, formand for Stafet For Livet i Randers. Foto: Hans Bach
Kasper og hans tre børn står tæt, mens de kigger på de mange lysposer, som blinker op mod himlen.
Det er første gang, de deltager med et hold til Stafet For Livet. Hele dagen har de gået og løbet omgange for kræftsagen, og nu hvor mørket er faldet på, er det blevet tid til lysceremonien. Sammen med resten af stafettens deltagere og frivillige har de samlet sig om lysene for at mindes de personer, der er gået bort til kræft og støtte dem, der stadig kæmper.
- Pludselig bryder min ældste søn ud i gråd. Det rører mig at se ham sådan, så jeg begynder selv at græde, hvilket også får min datter til at græde, fortæller Kasper Mackenhauer, der her fem år senere tydeligt husker det rørende øjeblik.
- Det viste mig virkelig, hvor mange følelser der er i det her. Det var savn til hans morfar, som han havde gået og gemt af vejen, der væltede op i ham. Og det var der plads til, fordi alle andre var en del af samme rum. Nogle græd, og andre smilede vemodigt. Der var plads til sårbarheden, siger han.
Klar på formandsposten
Det var blandt andre også morfaren til Kaspers børn, som var bindeleddet til, at Kasper blev frivillig for Stafet For Livet. På blot fem dage havde han mistet tre familiemedlemmer til kræft, hvoraf morfaren var en af dem.
Efter at have oplevet kræften så tæt på, og efter den særlige oplevelse ved lysceremonien, var der ikke langt til at melde sig som frivillig i styregruppen, hvor de stod og manglede hænder.
- Kort tid efter, jeg var begyndt i styregruppen, var det tid til et generationsskifte på formandsposten, som jeg gerne ville prøve kræfter med, siger Kasper, der til daglig arbejder som folkeskolelærer.
- Det giver mig meget at hjælpe, hvor jeg kan. I stedet for at bidrage med en masse penge, kunne jeg som formand bidrage med en masse tid og viden.
Kasper Mackenhauer er frivillig i rollen som formand for Stafet For Livet i Randers. Foto: Hans Bach
Opgaver man brænder for
Som formand bruger Kasper meget tid på at samarbejde og planlægge med resten af styregruppen. Her har en af de vigtigste opgaver været at sørge for, at hver især laver noget, der giver glæde og motivation.
- Vi sidder med forskellige baggrunde i styregruppen, og der er plads til, at man kan bidrage med det, man selv brænder mest for at arbejde med. Det er vigtigt, at folk får lov til det, for ellers falder de fra, siger Kasper.
Selv brænder han meget for det fællesskab, der opstår både blandt de frivillige under planlægningen op til stafetten og mellem deltagerne, når stafetten holdes. Derfor bruger han også tid på at sikre, at de frivillige har det sjovt, når de mødes.
- Et godt sammenhold og samarbejde er supervigtigt, for det er netop det, der gør det sjovt, siger han.
Den bedste betaling
I fem år har Kasper lagt mange frivillige timer hos Stafet For Livet, og selvom det nogle gange er travlt, tøver han ikke et sekund med at sige, det er det hele værd.
- Når man på stafetten ser, at folk har et godt døgn, og man oplever den her på samme tid glæde, nærvær, sorg og savn, der udspiller sig i et stort fællesskab, så får man betalingen for alle de timer, der er lagt i løbet af året, siger han og vender tilbage til det, som i begyndelsen fangede ham.
- For mig er kulminationen stadig, når alle samles til lysceremonien. Det kan noget, jeg aldrig har oplevet andre steder. Selv deltagerne siger, at de ikke kan forklare det. Det skal prøves og mærkes. Det føles vildt at være med til at skabe det.
Vil du også være med til at skabe den særlige stemning og opleve fællesskabet ved Stafet For Livet? Uanset hvor mange timer du kan undvære, så tæller det alt sammen.
Kontakt os på tlf.: 35 25 75 03 eller følg linket: https://www.frivillig.dk/bliv-frivillig/find-alle-aktiviteter/stafet-for-livet/