Lokalforeninger
Lokalforeningerne blev oprettet i 1939. Deres vigtigste opgaver var at skabe kontakt til befolkningen, oplyse om kræft og hverve nye medlemmer til foreningen. Men lokalforeningerne fik også stor betydning, hvad angik hjælp til kræftpatienter, med økonomiske problemer i forbindelse med deres sygdom.
I 2007 blev lokalforeningernes fokus ændret til, at de i højere grad skulle varetage rollen som kræftpolitikere i deres kommune, for at forbedre forholdene for lokale patienter og borgere.
Lokalforeningsarbejde gennem tiden
Stafet For Livet
I 1985 blev den første stafet skudt i gang på et lokalt atletikstadion i Tacoma i det vestlige USA. Siden da har Stafet For Livet givet inspiration og håb for millioner af kræftpatienter, pårørende og andre verden over.
På dansk jord blev den første stafet skudt i gang i 2006 på Stenhuse Gymnasium i Holbæk.
Gordy Klatt (mf.) Relay For Life 1985 og den første stafet på dansk jord, Holbæk 2006
IGEN-butikkerne
Den 14. maj 1991 åbnede Kræftens Bekæmpelse den første IGEN-butik i Åbogade i Aarhus Nord. Samme år åbnede der også IGEN-butikker i Horsens, Randers og Kolding. I 1991 var der i alt 100 IGEN-frivillige fordelt på de fire butikker. De efterfølgende år åbnede flere butikker i Jylland, men det var først i 2003, at den første butik åbnede på Sjælland. Butikken åbnede i Roskilde, og udvidelsen til Sjælland blev et gennembrud i IGENs historie.
IGEN åbning, Aarhus 1991
Landsindsamlingen
Året efter foreningens grundlæggelse, blev der ved kongelig bevilling givet tilladelse til at afholde en landsindsamling. 1929 blev altså året, hvor landsindsamlingen fik sin spæde start. Dette foregik først og fremmest ved salg af mærker.
I 1986 tog Landsindsamlingen form, som vi kender den i dag, hvor frivillige indsamlere går fra dør til dør.
Indsamlingsmærke fra 1929 og indsamlingsbøtter i blik
Patientstøttefrivillige
Der har været patientstøttefrivillige siden 1988. I 1970erne blev der lavet en forsøgsordning, hvor kvinder, der selv var blevet opereret for brystkræft, besøgte kvinder, der netop var blevet opereret, for at give dem råd og vejledning. Forsøget afspejlede et stort behov for praktisk og følelsesmæssig hjælp til kvinderne.
Den første kræftrådgivning (1978) og rådgivningsbussen (1989-1992)
Lyserød Lørdag
Den lyserøde sløjfe stammer fra starten af 00erne. Her gik patientforeningen, De Brystopererede, og Estée Lauder Cosmetic sammen om en oplysningskampagne, hvor der i oktober måned blev informeret om brystkræft og solgt lyserøde sløjfer. I 2003 gik Kræftens Bekæmpelse aktivt ind i bekæmpelse af brystkræft, og i 2004 satte kampagnen "Støt Brysterne" i gang. Den fik stor folkelig opbakning. Lyserød Lørdag, som er en del af Støt Brysterne-kampagnen, blev for første gang afholdt i 2008.