Mange unge ryger deres første cigaret på Roskilde Festival. Og en stor del af dem, der egentlig er stoppet med at ryge, falder i og begynder igen, når de får festivalarmbåndet på og i en uges tid glemmer alt om de regler og rutiner, der gælder i hverdagen.
Unges tanker om cigaretter og festival
Røgfri Fremtid vil gerne vide mere om, hvad unge selv tænker om cigaretter og festivaler. Derfor har et korps af frivillige sundhedsformidlere i sommers været på Roskilde Festival for at spørge gæsterne, hvordan de ser på rygning. Både deres egen rygning, men også deres holdning og oplevelse af røg og cigaretter på festivalen.
Festivalgæsterne tog godt imod de frivillige og ville gerne snakke om rygning og høre mere om Røgfri Fremtid. Mange fortalte, at de ikke røg til dagligt, men kun på festivalen, hvor alkohol, fællesskabet og stemningen er afgørende.
Ofte fortsatte snakken om rygning efter at sundhedsformidlerne havde sagt farvel.
Efter Roskilde Festival tog frivilligkorpset videre til Vig Festival i Odsherred og Smukfest ved Skanderborg for at snakke med endnu flere festivalglade unge om rygning. Erfaringerne skal nu bruges i det videre arbejde for en røgfri fremtid, hvor rygning fylder mindre i unges liv.
Sundhedsformidlere i alle større byer
Sundhedsformidlere er studerende, der i fritiden underviser og holder events om rygning og alkohol på skoler og ungdomsuddannelser. Til at bryde isen og skabe kontakt til festivalgæsterne fik de hjælp fra quizzer, konkurrencer og aktiviteter.
Kræftens Bekæmpelse uddanner sundhedsformidlere i de større byer – kontakt din områdekonsulent, hvis du har idéer til aktiviteter, hvor sundhedsformidlerne kan være med.
Kontakt:
Louise Jespersen, lj@cancer.dk