Luk

Knæk Cancer er i gang. Få overblikket

Knæk Cancer er ikke bare en kampagne – det er en folkesag, der samler danskerne om en vigtig sag. I Kræftens Bekæmpelse er vi en del af denne fælles indsats, og vi håber derfor, at I vil være en del af dette års initiativer, når vi sammen samler ind til livsvigtig forskning og støtte til kræftpatienter. Du kan f.eks. se programmerne på TV, uploade dit 'talent' på sociale medier, skrive på et Knæk Cancer-blad, tænde et lys til ære for dem, berørt af kræft, og meget mere.

11. oktober 2024
Nathalie Emsø, fundraising og Medlemmer

Knæk Cancer 2024 er i gang, og vi gentager succesen med ’Knæk Cancer – et show for sagen’, som bliver fyldt med rørende øjeblikke, stærke fortællinger og enestående underholdning. Ligesom sidste års vil der være tre programmer, som kan ses på TV 2 og TV 2 Play - to auditions og et stort liveshow, som sendes live fra Hillerød.

Første audition bliver sendt søndag den 13. oktober kl. 20
Anden audition bliver sendt lørdag den 19. oktober kl. 20
Det store liveshow bliver sendt lørdag den 26. oktober kl. 20

Vil du med til liveshowet? Så kan du allerede nu købe billetter til showet i Hillerød. Læs mere og køb din billet her.

Nye initiativer i Knæk Cancer 2024
I år introducerer vi to nye initiativer, som vi håber, I vil være med til at støtte:

#mitknækcancer – del dit talent og gør en forskel
Vi opfordrer alle til at vise deres perfekte eller uperfekte talent på sociale medier, så støtter REMA 1000 nemlig Knæk Cancer med 100 kr. per delt video/foto. Så uanset om du kan bage, stå på hænder, synge, vrikke med ørerne eller noget helt andet, kan dit ’talent’ være med til at gøre en forskel.

Vi håber, at du vil være med, så del gerne dit perfekte/uperfekte talent på sociale medier under hashtagget #mitknækcancer. Læs mere om initiativet her eller følg med på Knæk Cancers Instagram @knaekcancer.

Knæk Cancer-blomsten – et stærkt symbol på fællesskab
Ligesom sidste år bliver årets tema under Knæk Cancer ’Alle kender nogen’. For alle kender nogen, der har eller har haft kræft. I tillæg til det spørger vi i år ’hvem kender du?’

Som et nyt initiativ opstiller vi Knæk Cancer-blomstens otte blade i otte byer over hele landet. Her kan danskerne skrive navnet på en, som de har mistet, eller som er ramt af kræft. Bladene bliver samlet og forenet til én stor Knæk Cancer-blomst under indsamlingsshowet den 26. oktober – et stærkt symbol på vores fællesskab og støtte til hinanden.

Kom meget gerne forbi et af bladene og skriv et navn på den person, du vil mindes eller støtter. Du kan finde Knæk Cancer-bladene her:

Århus - Bispetorvet
Aalborg – Toldbod Plads
Silkeborg – Torvet
Roskilde – Stændertorvet
Hillerød – Ved Frederiksborg Slot - Møntportvejen/Frederiksværksgade
Vejle – Rådhustorvet
Odense – Munke Mose – Ved broen ved Ny Vestergade/Filosofgangen
København –Rådhuspladsen

Frivillige indsamlinger og TÆND ET LYS-ceremonier i hele landet
De frivillige er igen i år en uundværlig del af Knæk Cancer-kampagnen. I 2023 satte de frivillige rekord, da de indsamlede hele 51 pct. mere på online indsamlinger end i 2022.

I år har vi allerede flere oprettede indsamlinger nu end samme tidspunkt sidste år. Det frivillige engagement er stærkere end nogensinde, og vi glæder os til at se endnu flere kreative og inspirerende indsamlinger dukke op i løbet af de kommende uger. Du kan se, hvilke indsamlingsaktiviteter der er i dit område på Danmarkskortet her.

Flere frivillige har også taget initiativ til at arrangere TÆND ET LYS-ceremonier i hele landet – en rørende ceremoni, hvor vi mindes dem, vi har mistet, og støtter dem, der er ramt af kræft. Hele 16 lysbyer deltager i år, og du kan finde din nærmeste ceremoni her. Deltag i denne smukke tradition og vær med til at tænde et lys for håbet og sammenholdet.

Flere rådgivninger bakker op om TÆND ET LYS-ceremonierne. Se, hvilke aktiviteter der er i de lokale kræftrådgivninger her.

506 forskningsprojekter har fået støtte – og flere er på vej
Siden Knæk Cancer-kampagnen startede i 2012, har vi gennem danskernes støtte kunnet tildele midler til hele 506 forskningsprojekter. Disse projekter har gjort en enorm forskel for både kræftpatienter og deres familier.

Årets kampagne vil fortsat fokusere på udvalgte indsatsområder, der understøtter den nødvendige forskning, patientstøtte og forebyggelse. Du kan læse mere om, hvad pengene går til, og hvilke indsatsområder vi fokuserer på i år, her: Det går pengene til.

Knæk Cancer er en fælles indsats mod en sygdom, som berører os alle. Lad os stå sammen endnu en gang og vise vores støtte til dem, der lever med kræft, og mindes dem, vi har mistet.

Stå sammen. Knæk Cancer.