Luk

Stor interesse for Kræftens Bekæmpelses nye genbrugsbutik i Fredericia

Torsdag kunne Kræftens Bekæmpelse endelig slå dørene op for en ny genbrugsbutik.

23. september 2024
Af: Lone Kindberg

Allerede halvanden time inden åbningen af den 1000 m2 store nye genbrugsbutik på Vejlevej 101 i Fredericia, var der kø på den røde løber. Interessen for at gøre et godt og unikt fund, talte med andre ord sit eget tydelige sprog.

Åbningstale og klipning af den røde snor
Inden de mange besøgende kunne få lov til at komme ind i butikken kl. 11, blev de budt velkommen af chef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug, Ole Saatterup.

Kl. 11 åbnede Kræftens Bekæmpelses seneste skud på stammen af genbrugsbutikken. Det foregik på Vejlevej 101 i Fredericia.

Kl. 11 åbnede Kræftens Bekæmpelses seneste skud på stammen af genbrugsbutikken. Det foregik på Vejlevej 101 i Fredericia. Foto: Lone Kindberg

Inden de mange besøgende fik lov til at komme ind til den officielle åbning kl. 11, blev de budt varmt velkommen af chef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug, Ole Saatterup, som bl.a. sagde:

- Det er en stor fornøjelse at få æren af at klippe snoren til Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik nr. 17 her i Fredericia.Tak for jeres store interesse. Jeg håber, at alle i Fredericia vil tage godt imod os. Vi har brug for både varedonationer og frivillige.

Efter åbningstalen klippede han  den røde snor, hvorefter dørene blev åbnet, til stor glæde for de mange fremmødte.

Indenfor ventede en hjertevarm velkomst med smilende og hjælpsomme frivillige, et en-mandsorkester, der spillede hyggemusik, samt gratis bobler og kransekage. Og så kunne de besøgende ellers gå ombord i de mange fine genbrugsvarer.

Der blev langet masser af genbrugsvarer over disken på åbningsdagen. En af dem var denne dette flotte maleri, Vibeke Bruhn blev den lykkelige indehaver af. Foto: Lone Kindberg

Der blev langet masser af genbrugsvarer over disken på åbningsdagen. En af dem var denne dette flotte maleri, Vibeke Bruhn blev den lykkelige indehaver af. Foto: Lone Kindberg

Glade kunder
At de mange besøgende tog godt imod butikken og ikke bare var kommet for at ose, kunne ses på det rødglødende kasseapparat og de fyldte indkøbskurve. 

- Jeg har lige købt det her maleri til 80 kr. Og så overvejer jeg, om jeg også skal købe en stor flot træskulptur, som jeg har fået øje på, fortæller Vibeke Bruhn, som var en af dagens mange kunder.

Auktion og hammerslag
kl. 14.00 var der endnu en god grund til at gæste butikken. Her var der nemlig auktion på en række fine genbrugsvarer, som bl.a.  talte en sjælden PH-lampe. Den gik til højestbydende og endte på en pris på 3.500 kr. 

De frivillige havde travlt til åbningen med at ekspedere de mange kunder. Foto: Lone KIndberg

De frivillige havde travlt til åbningen med at ekspedere de mange kunder. Foto: Lone KIndberg

De frivilliges fortjeneste
At det på blot halvanden måned er lykkedes at stable en så flot og indbydende genbrugsbutik på benene, skyldes ifølge distriktschef for butikken, Merete Buchhave, de frivillige.

- De frivillige har slidt og slæbt for at få butikken klar til idag. Havde det ikke være for dem, ville vi slet ikke være i stand til at åbne butikken. De har været helt fantastiske, fortæller hun.

Det er Kræftens Bekæmpelses håb, at flere lokalborgere vil melde sig som frivillige og samtidig også tænke på butikken, næste gang de skal af med  ting, som de alligevel ikke bruger. På den måde er det nemlig muligt at skaffe flere penge til kræftsagen.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har i dag 17 butikker i hele landet. Vores genbrugsbutikker er en vigtig strategisk prioritet for Kræftens Bekæmpelse, dels fordi overskuddet bidrager til vores hovedformål, og dels fordi vi aktivt deltager i udviklingen hen imod et mere bæredygtigt samfund.

VIl du være frivillig i en af vores butikker?
Vi har brug for endnu flere frivillige kræfter og vil elske at have dig med ombord. Og alle kan være med - fra unge studerende til ældre pensionister. Læs mere her