Luk

Tænd et lys og støt Knæk Cancer

16 byer landet over holder TÆND ET LYS-ceremonier under Knæk Cancer. Se hvor du kan være med – og hvilke andre aktiviteter du kan deltage i under Knæk Cancer.

9. oktober 2024
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Landet over tændes hundredvis af lys i efterårsmørket, når pårørende under TÆND ET LYS-ceremonier mindes dem, de har mistet til kræft eller sender tanker til dem, der er ramt af sygdommen.

Under Knæk Cancer i uge 43 bliver der afhold TÆND ET LYS-arrangementer i 16 byer landet over.

- Der opstår et utroligt fint fællesskab omkring de tændte lysposer, når vi har hørt musik og taler og samles omkring lysene, mens mørket sænker sig. Dér kan man virkelig mærke, hvad det vil sige at stå sammen om kræftsagen, siger Mette Nielsen, der er projektleder for Stafet For Livet i Kræftens Bekæmpelse.

Det er frivillige fra Stafet For Livet, der hvert år står for at arrangere TÆND ET LYS under Knæk Cancer. I mange af de 16 byer, hvor lysceremonien finder sted i år, sker det desuden i samarbejde med frivillige fra den lokale kræftrådgivning og Kræften Bekæmpelses lokalforeninger.

Det er gratis at deltage i lysceremonierne. Du kan skrive eller tegne en personlig lyspose til en af TÆND ET LYS ceremonierne eller online og donere fra 50 kr., som går direkte til Knæk Cancer.

Du kan finde den nærmeste lysceremoni her – og få mere info om tid og sted ved at klikke på bynavnet:

Aabenraa 24. oktober

Aalborg 25. oktober

Albertslund 23. oktober

Esbjerg 24. oktober

Haslev-Faxe 22. oktober 

Hedensted 24. oktober

Herlev 24. oktober

Herning 24. oktober

Høje-Taastrup 21. oktober

Kolding 26. oktober 

København 24. oktober

Odense 24. oktober

Sorø 26. oktober

Vejen 24. oktober

Vejle 24. oktober

Viborg 24. oktober

Knæk Cancer med kræftrådgivningerne
Ud over TÆND ET LYS-ceremonierne holder Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over en række spændende arrangementer i forbindelse med Knæk Cancer.

Der er blandt andet foredrag om søvn, mental sundhed og kræftens historie og forskellige aktiviteter og fællesspisninger. Her vil der være rig mulighed for at møde ansatte og frivillige i kræftrådgivningerne og få indblik i de gratis rådgivningstilbud og fællesskaber til kræftpatienter og pårørende.

Find Knæk Cancer-programmet for din lokale kræftrådgivning

LÆS OGSÅ: Knæk Cancer er i gang. Få overblikket