Mere end 150 biografer, kulturhuse, folkeuniversiteter og gymnasier står klar til at slå dørene op for tilhørere, når professor i medicinsk fysik, Kari Tanderup fra Aarhus Universitet holder foredrag om fysikken bag stråleterapi – med gratis adgang for alle.
Kari Tanderup er professor i medicinsk fysik. Privatfoto.
Kari Tanderup fortæller i foredraget om den fysik, der ligger til grund for, at strålerne kan være nyttige til behandling af kræft.
Stråleterapi udvikles hele tiden
Forskningen giver os løbende ny viden om strålernes virkning på kræft og på vores krop, og i foredraget fortæller Kari Tanderup, hvordan forskerne til stadighed udvikler teknologier til at gøre stråler mere fokuserede, så flere patienter kan helbredes, samtidig med at byrden af bivirkninger mindskes.
Du vil også høre om nyeste skud på stammen: den store, nye danske accelerator, som netop er åbnet og kan tilbyde en række danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.
Tid og sted
Foredraget bliver holdt på Aarhus Universitet, men sendes live til en lang række steder landet over. Her mødes man og ser og hører foredraget, og undervejs kan tilhørerne stille spørgsmål til forelæseren via sms eller Twitter. Det sidste kvarter svarer forelæseren på så mange spørgsmål som muligt.
Du kan se og høre foredraget med Kari Tanderup tirsdag d. 9/4 kl. 19-21.
På Aarhus Universitets hjemmeside kan du se, hvor i landet foredraget bliver vist og læse mere om programmet for hvert fremvisningssted.
Mangler din by?
Alle er velkomne til at melde sig til at arrangere en fremvisning af foredraget. Det kræver, at du står for lokaler, annoncering og teknik – eksempelvis en projektor og et lærred. Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du kontakte arrangøren, Jens Holbech, på tlf. 2899 2833 eller e-mail: holbech@au.dk
Mere om foredragsserien
Foredraget er del af serien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab”, som arrangeres af Aarhus Universitet inden for en række forskellige emner. Forelæserne er oftest forskere, primært fra Aarhus Universitet, men også andre universiteter og forskningsinstitutioner i Danmark og udlandet – som fortæller om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for primært naturvidenskab og sundhedsvidenskab.
"Offentlige foredrag i Naturvidenskab” udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet.