Ruten for Race 500 var i år Vejle-Skive-Aarhus-Dragør
For fire år siden satte en lille håndfuld venner sig sammen for at lave et cykelløb. De ville ud på landevejene i Danmark, men ikke bare for at cykle. De ville også samle ind til et godt formål. En af vennerne hed Nicolaj Krabbe, og han havde i sin tid været med til at starte Stafet For Livet i Dragør. Med hans hjælp fandt vennerne hurtigt ud af, at det var Kræftens Bekæmpelse, de ville støtte.
- Jeg kendte Kræftens Bekæmpelse i forvejen, fordi jeg er formand for Stafet For Livet i Dragør. Så på den måde var det oplagt. Kræftsagen er vigtig for mig, fordi jeg har mistet både min far og flere nære venner til kræft.
Derfor blev cykelløbet arrangeret som et støtteaktivitet for Stafet For Livet i Dragør. De to første år var det timet med, at cykelrytterne som afslutning på cykelløbet kørte ind på stafetten i Dragør. På grund af corona har der dog ikke været afholdt stafet i Dragør de to sidste år, men cykelløbet har stadig kunne finde sted. Da cykelløbet startede 17. juni kørte årets 80 deltagere i fire grupper af 20 deltagere – ikke kun på grund af corona, men også for at skabe sikkerhed på vejen.
Alle rytterne ved Kobberup Kirke uden for Skive. Her er Kaj Ove Madsens datter begravet. Han er blandt løbets hovedsponsorer.
80 deltagere og 900.000 kroner
Både deltagerantal og det indsamlede beløb er imidlertid steget støt gennem de fire år, løbet har eksisteret. Sidste år endte de på knap 630.000 kroner. I år nåede de forbløffende 900.000 kroner.
- Cykelløbet er løbende blevet mere og mere kendt, og vi har fået flere deltagere. Men vi har også fået et større netværk blandt sponsorerne, siger Nicolaj Krabbe. Og det var særligt én sponsor, der var med til at få beløbet så højt op i år. KOM Koncernen i Skive rundede nemlig op fra de indsamlede 833.000 kroner til 900.000 kroner.
- Kaj Ove Madsen, der er stifter og medejer af KOM Koncernen, har en meget stor aktie i cykelløbet, fordi han selv har mistet en datter til kræft. Han er også grunden til, at vi altid kører forbi Skive, fordi hans firma ligger der, fortæller Nicolaj Krabbe.
Han tilføjer, at årets flotte resultat også hænger sammen med, at de i også har gjort meget ud af at opfordre deltagerne til at få venner og familie til at sponsorere dem. Og så har styregruppen også haft held til at få sponsorer til at betale middag og hotel i nogle af de byer, holdet besøgte undervejs.
- Det betyder meget, når vi er 80 ryttere, der skal spise og overnatte, at der er et hotel, der sponsorerer os. Det kan nemlig nemt koste 50.000 kroner for så mange mennesker.
500 kilometer på kryds og tværs af Danmark
Selve løbet startede i Vejle, og ruten gik på den første dag til Skive, hvor rytterne tilbagelagde 168 kilometer og 1169 højdemeter. Næste dag hed ruten Skive-Aarhus med 185 kilometer og 1287 højdemeter. Og sidste og tredje etape gik fra Aarhus til Dragør med 150 kilometer og 431 højdemeter.
19. juni var cykelrytterne i mål, og cykelløbet forløb smertefrit for de fleste. Kun to ryttere måtte give op undervejs. Den ene fik hold i ryggen, den anden var Nicolaj Krabbe selv, der efter eget udsagn styrtede ‘på røv og albuer’ efter 50 kilometer og endte med et brækket kraveben.
- Heldigvis har vi tre følgevogne, netop hvis der sker den slags, så en af dem kørte mig på skadestuen. Men ellers kom næsten alle i mål, og vi var heldige med vejret, selvom det nok har været lidt hårdt, at der var 30 grader nogle af dagene.
Nu venter en lang sommerferie, før styregruppen bag Race 500 går i gang med at planlægge næste års cykelløb som støtteaktivitet for Stafet For Livet i Dragør. Forhåbentlig denne gang med en helt almindelig stafet at vende hjem til efter den lange cykeltur gennem Danmark.