Luk

Få Lottes opskrift på velbesøgte foredrag

Lokalforeningsformand Lotte Mikkelsen har sammen med resten af bestyrelsen i Lejre knækket koden til at arrangere populære foredrag. Tidligere på året havde de besøg af Kræftens Bekæmpelses arverådgivere til et velbesøgt foredrag om arv og testamente. Få Lottes bedste fif til, hvordan I også kan arrangere velbesøgte foredrag.

15. november 2022
Rikke Brams, Fundraising & Medlemmer
To kvindelige arverådgivere

Du kan også arrangere et gratis foredrag med Kræftens Bekæmpelses arverådgivere. Foto: Kræftens Bekæmpelse

I løbet af de knap otte år, hvor Lotte Mikkelsen har været formand for Lejre Lokalforening, har hun sammen med bestyrelsen efterhånden udviklet en god opskrift på at arrangere velbesøgte foredrag. I sommer fyldte de salen hos det lokale spisehus med folk, som kom for at blive klogere på arv og testamente.

- Det kan være en stor opgave for en person at arrangere et foredrag, især første gang. Så snart man har prøvet det mindst en gang, så begynder man at få en rutine og kontaktpersoner rundt omkring. Det tager tid at bygge det op, men så kan man trække på det igen og igen. Vi er to, der deles om opgaverne her i Lejre, siger Lotte.

En kvindelig lokalforeningsformand

Lokalforeningsformand i Lejre Lotte Mikkelsen har sammen med sin bestyrelsen efterhånden fået tjek på, hvordan man får arrangeret et velbesøgt foredrag. Foto: Privat

Den rette opskrift
Lotte har gennem tiden forfinet en opskrift til at arrangere foredrag. Ifølge Lotte er det første, man skal spørge sig selv om, hvem ens målgruppe er. Det er afgørende.

- Vi er meget bevidste om, hvem vores målgruppe er, når vi arrangerer et foredrag i Lejre. Vi målretter vores kommunikation, så den rammer den rigtige målgruppe. Lige med arv og testamente er målgruppen ret bred, da man kan have lyst til at skrive testamente uanset ens alder, fortæller Lotte og fortsætter:

- Mange lever i sammensatte familier med dine, mine og vores børn. Det kan blive kompliceret. Derfor er det en god ide at gøre sig nogle tanker og få dem skrevet ned i et testamente. Netop de tvivlspørgsmål, som mange kan genkende, slår vi på i vores kommunikation om arveforedraget for at få folk til at tænke over deres egen situation og give dem lyst til at møde op og bruge en aften på at blive klogere.   

Facebook er afgørende
Lotte fortæller, at Facebook er det sted, hvor de har mulighed for at nå ud til flest mennesker. Lige fra lokalbestyrelsens egen Facebookside til alle de Facebooksider, der samler lokalbefolkningen i deres område.

- Vi har tidligere delt et spørgeskema ud til et af vores foredrag for at blive klogere på, hvor folk havde hørt om det henne. Og det viste tydeligt, at 80 procent havde set det på Facebook. Derfor lægger vi vores største arbejde her. Det er også med til at gøre det nemmere for os, da vi kan gøre det hjemmefra uden at skulle køre land og rige rundt, siger Lotte.

Plakater er dog et fint supplement, når de bliver hængt op på nøglesteder i lokalsamfundet.

- Vi vælger altid at sætte plakater op der, hvor folk har tid til at læse dem. Derfor prioriterer vi biblioteket, frisører, venteværelser hos læger, tandlæger, fodlæger, fysioterapeuter og det lokale aktivitetscenter. Vi har også en aftale med en lokal butik, som ligger ved siden af byens hæveautomat.  Biblioteket hjælper både med at printe plakaterne og distribuere dem ud til de øvrige biblioteker i vores kommune, så det er en rigtig god kontakt at have, forklarer Lotte.

Lokale samarbejder
I Lejre bruger de også lokalavisen til at sprede budskabet. Her køber de både annonceplads og sender en pressemeddelelse. Pressemeddelelsen fokuserer på selve arrangementet, mens annoncen indeholder konkrete informationer om, hvor man eksempelvis melder sig til. Lotte sørger for, at de to dele bringes lidt forskudt af hinanden.

- I forhold til arveforedraget, så var det meget let at gå til. Vi fik nemlig en pakke med rigtig fine materialer, som var nemme at rette til med vores specifikke informationer. Så der var hurtigt styr på pressemeddelelse og plakater, siger Lotte.

Og så har de i Lejre indgået et samarbejde med det lokale spisehus, hvor de ofte holder foredrag.

- Vores lokale spisehus vil gerne være et kultursted. Vi giver ikke noget for at være der, men så køber folk gerne en øl eller en kop kaffe i pausen. Vi har også en tradition for, at bestyrelsen møder op en time før og spiser dagens ret – gerne sammen med foredragsholderen, fortæller Lotte.

Nogle emner rammer mere plet end andre. Med arveforedraget fik Lotte arverådgiverne til at inkludere fremtidsfuldmagter også, så der var flere vinkler, der kunne vække folks nysgerrighed.

- Ved arveforedraget var der stor spørgelyst i salen. Det vidner om, at det var en emne, der ramte folk og var relevant. Kræftens Bekæmpelses arverådgivere var også virkelig gode til at formidle budskaberne og gøre det forståeligt og relevant. Mange kom op bagefter og sagde tak for et godt foredrag. Vi kan sagtens finde på at gentage foredraget om et par år, siger Lotte.

Sådan arrangerer du dit eget foredrag om arv og testamente
Vil du også arrangere et foredrag med Kræftens Bekæmpelse arverådgivere? Vores to arverådgivere Charlotte og Karin tager rundt om i landet og fortæller om, hvordan arveloven er skruet sammen, og hvordan et testamente er med til at sikre dem, du holder af. Find alt, hvad du skal vide i artiklen her:

Læs også: Så let kan I arrangere et gratis foredrag om arv

Læs også: Nu starter novembers arvekampagne