Camilla Friborg Madsen er både distriktsleder og medlem af Udvalget for det frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Foto: Privat.
Camilla Friborg Madsen har travlt. Hun har fuldtidsjob i Miljøstyrelsen i Odense, hvor hun bor. Og samtidig er hun bl.a. frivillig distriktsleder i Landsindsamlingen. Hvad får en ellers travlt optaget, ung kvinde til at arbejde frivilligt? Det, og andre spørgsmål, fik vi svar på, da vi fangede Camilla en sen eftermiddag i Odense.
Hvordan og hvorfor blev du frivillig i Landsindsamlingen?
- For fire år siden spurgte en af mine gode venner mig, om vi ikke skulle deles om jobbet som distriktsleder. Han skulle være distriktsleder i en del af Odense centrum for første gang, hvor der er 40 ruter, man som indsamler kan gå, og han var alene om arbejdet. Siden har vi hvert år været sammen om opgaverne, og det har altid været spændende og sjovt. Det er godt, at man kan være to om jobbet, for vi har begge været beskæftiget med enten studie eller fultidsarbejde ved siden af. Opgaverne bliver også bare sjovere, når man er to.
- Jeg blev frivilligt engageret i Kræftens Bekæmpelse, fordi kræftsagen er en vigtig sag for mig og for danskerne generelt. Der er samtidig mange muligheder for at være frivillig i Kræftens Bekæmpelse, hvilket nok skyldes, at det er en stor forening, hvor der er mulighed for at udvikle sig på mange områder.
Læs også om Camillas engagement i Udvalget for det frivillige arbejde:
Fire nye medlemmer til Udvalget for det frivillige arbejde
Hvilke opgaver har man som distriktsleder til Landsindsamlingen?
- Man er med til at hverve indsamlere helt op til selve dagen for indsamlingen. Her er det godt med lokalt kendskab, så man ved, hvor man skal henvende sig. Derudover er der andre opgaver, man påtager sig, afhængigt af tid og ressourcer: Man finder måske sponsorer blandt de lokale butikker. Jeg har for eksempel fået doneret morgenbrød til indsamlerne på dagen. Opgaverne på dagen for indsamlingen inkluderer desuden, at man uddeler ruter og snakker med indsamlerne. Bagefter hjælper man med at tælle pengene op og give besked ud til indsamlerne om, hvad der er blevet samlet ind. Så der er noget at gøre både før, under og efter indsamlingen.
Hvad synes du bedst om ved at være distriktsleder i Landsindsamlingen?
- Det første ord, jeg kommer i tanke om, er fællesskabet. Det er bare sjovt, spændende og givende at være fælles om at skaffe penge til forskning, til forebyggelse og til støtte til patienter med kræft og deres pårørende. Det er en stor tilfredsstillelse at høre om indsamlernes positive oplevelser fra ruten, og når dagen er slut at aflevere de penge, der samles ind i vores distrikt og vide, at det er penge, der går til kræftsagen.
- For mig har det også en særlig værdi at engagere sig i Foreningsdanmark. Det er både en god måde at udvikle sig selv på, men også en god idé, hvis man vil lære sit lokalsamfund at kende. Begge dele er meget givende for mig.
(Artiklen fortsætter under billedet)
- Det er en stor tilfredsstillelse at høre om indsamlernes positive oplevelser fra ruten, mener Camilla Friborg Madsen. Foto: Nille Gry Klinge.
Ville du anbefale andre unge at engagere sig frivilligt i Kræftens Bekæmpelse?
- Ja, det ville jeg helt klart. Jeg har lært meget af at være frivillig distriktsleder, for man har en meget tværgående og koordinerende rolle. Det er kompetencer, som jeg også bruger i mit daglige arbejde og kan skrive på mit CV. Ved siden af det kommer alle de gode sociale oplevelser, man får ved at være frivillig. Jeg kan derfor kun opfordre andre til at blive frivilligt engageret i Kræftens Bekæmpelse.
Få mere at vide om at være frivillig
Vil du høre mere om, hvordan man kan engagere sig som frivillig i kræftsagen, så kontakt Kræftens Bekæmpelses afdeling for det frivillige arbejde på: frivillig@cancer.dk eller tlf. 35 25 75 03.
Kunne du tænke dig at bruge 2-3 timer som frivillig for Kræftens Bekæmpelse, så meld dig som indsamler i din by søndag den 16. august.
Bliv indsamler søndag den 16. august 2020