Luk

Frivillig vandt en million: ”Det var helt surrealistisk”

En dag modtog Anne Kathrine Bech et brev fra Kræftens Bekæmpelse, der fik stor betydning for hendes familie. Hun havde vundet en million kroner i Kræftens Bekæmpelses lotteri.

2. august 2023
Rikke Steenbech, Patientstøtte og Frivillig Indsats

Anne Kathrine Bech fik sig noget af en overraskelse, da hun for 25 år siden vandt en million kroner i Kræftens Bekæmpelses lotteri. Foto: Privat

Da Anne Kathrine Bech kom hjem fra arbejde en fredag eftermiddag i juni for snart 25 år siden, modtog hun en helt særlig kuvert. Hendes mand havde tømt postkassen, og hun bladrede bunken af post igennem.

En af kuverterne var fra Kræftens Bekæmpelse, og da hendes øjne løb ned over brevet, gik det op for Anne Kathrine Bech, at brevet var af mere usædvanlig karakter end det plejede. Da brevets indhold stod klart, gav det et gib i Anne Kathrine Bech, og hun kaldte straks på sin mand, der sad på terrassen og nød weekendens første solstråler.

- Vil du ikke lige komme ind og læse? Og så læste Peter højt: ”Tillykke du har vundet en million”.

Anne Kathrine Bech glemmer aldrig det øjeblik:

- Det var helt surrealistisk, fortæller hun.

Anne Kathrine Bech havde vundet en million i Kræftens Bekæmpelses lotteri. Hun greb straks telefonen og ringede til Kræftens Bekæmpelse.

- De sagde tillykke og fortalte, at de ville sende en check på en million med posten med det samme. Jeg var helt rundtosset, siger Anne Kathrine Bech.

”En million er sørme mange penge”
Da medarbejderen fra Kræftens Bekæmpelses havde lagt røret på, fløj en masse tanker gennem Anne Kathrine Bechs hoved.

- Jeg tænkte, hvordan bliver vores liv nu? En million er sørme mange penge. Skal vi til at ændre livsstil? Hvad skal vi gøre med pengene? Det hele var som en drøm, fortæller Anne Kathrine Bech.

Det stod hurtigt klart for Anne Kathrine Bech og hendes mand, at de ville dele gevinsten med deres børn, der på daværende tidspunkt var teenagere. Så samme aften inviterede de til grillaften på terrassen for at dele nyheden.

- Da vi satte os ved bordet, sagde vi, at vi havde besluttet, at de skulle have 100.000 kroner hver. De 10.000 var til sjov og ballade, og resten var en hjælp, når de skulle købe hus og stifte familie. De synes begge, det var overvældende, siger Anne Kathrine Bech.

Rundstykker på lærerværelset
Anne Kathrine Bech og hendes mand arbejdede begge som folkeskolelærer, da de fra den ene dag til den anden blev en million kroner rigere. Ved siden af arbejdet var Anne Kathrine Bech frivillig i Kræftens Bekæmpelse ved Landsindsamlingen og Stafet For Livet. Da parret mandag morgen mødte op på arbejde med rundstykker delte de den store nyhed med resten af lærerværelset.

- Vi kunne ikke holde det for os selv, og det skal man jo heller ikke, når man er glad. Vi oplevede ikke, at der var nogen, der ville have del i kagen, men derimod mange der glædede sig sammen med os over, at vi havde været så utrolig heldige, siger Anne Kathrine Bech.

Anne Kathrine Bech og hendes mand valgte blandt andet at bruge pengene på at renovere deres køkken og badeværelse.

- Dengang havde vi ikke så meget at gøre godt med. Vi skulle tænke over, om vi havde råd til at tage på sommerferie til Frankrig. Så det var en omvæltning pludselig at have nogle ekstra penge, da vi før i tiden skulle spare op, siger Anne Kathrine Bech.

Ifølge Anne Kathrine Bech har pengene ikke ændret hende og hendes mands livsstil, men pengene har betydet, at det er gået lettere med nogle ting. Der har været plads til en rejse i ny og næ, og de nyder at kunne dele gevinsten med deres børn og børnebørn.

Frivillig i 30 år
Anne Kathrine er fortsat frivillig hos Kræftens Bekæmpelse. Hun er frivillig ved Stafet For Livet i Esbjerg, hvor hun de sidste 11 år har været en del af styregruppen. Igennem sine 30 år har hun beskæftiget sig med Landsindsamlingen – både som indsamler og som ansvarlig og siddet i lokalafdelinger.

I dag er Anne Kathrine Bech pensionist og har lovet familien, at hun giver slip på Stafet For Livet dette år. Det ærgrer hende at give afkald på opgaverne og fællesskabet, og hun lægger ikke skjul på, at hun nok får svært ved at holde sig helt væk.

- Hvis de står på dagen næste år og mangler hjælp, og jeg er hjemme, så vil jeg selvfølgelig være der, siger Anne Kathrine Bech.

LÆS OGSÅ:

Stafet For Livet engagerer hel familie: ”Her er der plads til at vise følelser”

For familien Rasmussen er Stafet for Livet blevet et familieforetagende. Heidi Aagaard Rasmussen er med i styregruppen, og da der blev mangel på frivillige, trådte hendes mand og søn til. 

.

Værtsfrivillig: ”Jeg vil gerne give folk en god oplevelse”

Michael Fagerberg har uhelbredelig kræft og har i snart ni år hjulpet andre kræftramte mænd som en del af mandenetværket i kræftrådgivningen i Aalborg. Michael Fagerberg har oplevet, hvor tæt man som frivillig kommer på andre kræftramte, og som værtsfrivillig gør han en dyd ud af at give gæsterne en god oplevelse.

.

"Jeg lovede min kone at komme videre med livet"

Da Kaj Thomasen for fire år siden mistede sin kone til blodkræft og pludselig blev alene, havde han lovet hende at komme videre med livet. Det løfte har han holdt. Kaj har nemlig ikke alene meldt sig som frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik og her fået nye kammeratskaber, han har også fået sig en kæreste.

.

Synlighedsfrivillig: ”Jeg føler, mit arbejde gør nytte”

Siden 2009 har Gitta Due været frivillig hos Kræftens Bekæmpelse og har i mere end ti år stået i spidsen for ordningen med synlighedsfrivillige i Region Sjælland. De sørger for at materiale fra Kræftens Bekæmpelse er tilgængelige på alle sygehusafdelinger, hvor der kommer kræftpatienter.

.