Luk

Kræftens Bekæmpelses frivillige trives og er godt tilfredse

Kræftens Bekæmpelses frivillige trives i stor stil, viser den seneste trivselsundersøgelse. De vigtigste resultater af undersøgelsen er nu klar i et grafisk overblik.

23. maj 2024
Ib Lindstrøm, Frivillig Indsats

Kræftens Bekæmpelse gennemfører cirka hvert tredje år en måling af trivslen blandt foreningens mange faste frivillige. Mere end 4.200 frivillige er blevet spurgt, fordi de er fast tilknyttet foreningens forskellige aktiviteter. I alt er der 35.000 frivillige i Kræftens Bekæmpelse, når blandt andet landsindsamlere og andre mere løst tilknyttede tælles med.

Trivselsundersøgelsen slår fast, at frivillige i Kræftens Bekæmpelse oplever at have meningsfulde opgaver, som løses i et godt samarbejde med andre frivillige, og hvor man også finder tid til at nyde det gode sociale samvær. Foreningens faste frivillige er trofaste og har i gennemsnit været med i mere end 8 år. Disse pointer er blot nogle af trivselsundersøgelsens resultater, som du kan læse mere om i ’Trivselsundersøgelse blandt frivillige i Kræftens Bekæmpelse – et overblik’, som du finder her.

Opmærksomhed omkring mangfoldighed
I trivselsundersøgelsen peger frivillige også på udfordringer. Flere er inde på, at gennemsnitsalderen på næsten 67 år kan være en udfordring. For enkelte opgaver kalder på unge frivillige eller frivillige mænd. Frivillige peger nemlig selv på, at nogle opgaver løses bedst af unge, mens andre opgaver løses bedst af mænd. På samme måde bliver muligheden for, at vores tilbud når ud i etniske minoritetsmiljøer, større gennem frivillige og samarbejdspartnere fra disse miljøer.

Imidlertid er det vigtigt også at have øje for, at mangfoldighed også kan handle om at have forskellige livserfaringer og kompetencer, hvilket sagtens kan være til stede uanset alder, køn og etnicitet.  

Generelt har vi fokus på øget mangfoldighed i Kræftens Bekæmpelse, hvor det bl.a. er en af de fire ambitioner i vores Frivilligstrategi.

Fokus på rekruttering
Mange frivillige pointerer også, at de mangler frivillige kolleger. Foreningens frivillige savner nye kræfter for at kunne løfte deres forskellige lokale opgaver og de mange gode ideer. Derfor målrettes rekrutteringsindsatsen med fokus på sparring, kurser og kampagner. Indsatsen har også fokus på, hvad der skaber gode frivilligmiljøer, som nye frivillige vil trives i.

Du kan dykke nærmere ned i undersøgelsens resultater i ’Trivselsundersøgelse blandt frivillige i Kræftens Bekæmpelse – et overblik’ her. Heri kan du blive klogere på, hvem frivillige i Kræftens Bekæmpelse er, hvor mange der er, og hvordan frivillige trives i samarbejdet med hinanden. Overblikket kommer også omkring, hvordan frivillige ser på deres opgaver, og hvad der motiverer til det frivillige arbejde.

Spørgsmål til trivselsundersøgelsen kan rettes til udviklingskonsulent Henriette Lynderup på mail: henlk@cancer.dk eller på telefon 35 25 79 79.