På 24 timer lykkedes det deltagerne i Stafet For Livet Kolding at gå næsten 18.000 kilometer. Foto: Dorthe Johansen.
Der blev travet og travet i Kolding i weekenden. På nogle tidspunkter i silende regn. Men så var det på med regnslaget, op med paraplyen, og så afsted.
- Det var lidt op ad bakke med vejret. På et tidspunkt var der flere telte, som var ved at lette, da der var tordenbyger og voldsomme vindstød. Til trods for det, var der 200 deltagere flere end sidste år, fortæller Lis Ravn Ebbesen, som var med til at arrangere Stafet For Livet i Kolding.
Da de sidste kilometer blev gået et døgn senere, brød solen frem gennem skyerne, og det var tid til at gøre status. Den foreløbige optælling viser, at der blev samlet omkring 300.000 kroner ind.
I Kolding var der 1.262 deltagere fordelt på 28 hold. Foto: Ludvig Dittmann.
Af dem går 10 pct. til lokalforeningen (max. 50.000 kr. af overskuddet), og i Kolding bruger de pengene på at hjælpe kræftramte familier.
- Vi vil gerne give kræftramte familier en god oplevelse, fordi det er vigtigt at holde fast i livsglæden, fortæller Lis Ravn Ebbesen, der også er næstformand i Kolding Lokalforening.
Børnene er hårdt ramt
Lokalforeningen har i flere år valgt, at deres andel af pengene fra Stafet For Livet skal gå til at arrangere weekendophold for familier, som er ramt af kræft, og hvor der er børn under 18 år.
Familierne får en tur til ferieparken Seawest, så de kan hygge sig og få en god oplevelse sammen.
- Børnene er ofte dem, der er hårdest ramt, men børnene bliver alt for ofte glemt. Fokus er på de voksne, og der tales nogle gange hen over hovedet på børnene. Det er vigtigt at vise dem, at selv om familien er hårdt ramt, så skal der være livsglæde, understreger Lis Ravn Ebbesen.
Med pengene fra Stafet For Livet var det sidste år muligt at sende 14 familier afsted på weekendophold.
- De er meget glade og taknemmelige, fortæller Lis Ravn Ebbesen.
Forskning hjalp min mand
Det er ikke kun kræftramte familier, som får støtte fra Stafet For Livet. Overskuddet fra de forskellige stafetter går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Lis Ravn Ebbesens mand, Richardt, deltog som Fighter til Stafet For Livet Kolding.
Og hver en krone gør en forskel, understreger Lis Ravn Ebbesen, som selv har en kræftsyg mand.
- Da vi var med til Stafet For Livet det første år, gav det os håb, fordi vi så alle Fighterne, som var i live. Men alle de penge, der bliver samlet ind, er også enormt vigtige. For mig personligt er det vigtigt, at pårørende bliver hjulpet, fordi vi bliver en slags sekretærer i et sygdomsforløb, så det er vigtigt at have blik for de pårørende. Men forskning er også vigtigt, for uden forskning var min mand død i dag, fortæller Lis Ravn Ebbesen.
Hendes mand Richardt var med som Fighter ved Stafet For Livet. Han var én af i alt 69 Fightere, som blev hyldet, støttet og bakket op af deltagerne i Kolding.
I alt var der 1.262 deltagere til stafetten, hvilket er 200 flere end sidste år, og tilsammen gik de næsten 18.000 kilometer i løbet af stafetdøgnet.
Til lysceremonien blev der tændt 268 lys, som lyste i de mørke nattetimer.
Da mørket faldt på, var der lysceremoni. Deltagerne mindedes dem, der tabte kampen mod kræft og viste støtte til dem, der stadig kæmper. Foto: Dorthe Johansen.