Det bliver Helen Bernt Andersens første landsindsamling som formand for Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen
For rigtig mange frivillige er søndag den 7. april en stor dag. Lokalforeningerne har planlagt dagen længe og er klar til at tage imod de tusindvis af danskere, som har meldt sig til at gå en tur med indsamlingsbøtten. Der er mange grunde til at være med. Nogle gør det, fordi de har mistet et familiemedlem eller god ven til kræft, andre har måske selv haft kræft. Fælles er lysten til at støtte kræftforskning og patientstøtte.
Alt sammen viser, hvor stor betydning kræftsagen har for folk, mener formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.
- Jeg tror, at landsindsamlingen giver mening for rigtig mange danskere at deltage i, fordi man her kan vise, at man har haft kræft tæt inde på livet, og at man samtidig kan støtte kræftsagen, siger Helen Bernt Andersen.
Stolt over frivillige
Som formand er hun stolt og imponeret over at se det engagement, som de mange frivillige i Kræftens Bekæmpelse lægger i arbejdet med landsindsamlingen.
- Jeg er meget taknemmelig for, at folk gør denne store indsats. Vi ville ikke være, hvor vi er i dag som forening, hvis vi ikke havde den store opbakning fra frivillige landet over, siger Helen Bernt Andersen.
De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, og til forskning og forebyggelse.
Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr., går 62 kr. til forskning i kræft. 19 kr. går til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse og 3 kr. til administration. Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.
Respekt og ydmyghed
I år bliver det Helen Bernt Andersens første landsindsamling som formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun skal selv ud og samle ind sammen med sine to sønner og en svigerdatter på Østerbro, og hun glæder sig til at møde folk på ruten.
- Jeg går ud med en respekt og ydmyghed over for de mennesker, vi banker på hos. Det er dem, der åbner, der bestemmer dagsordenen. Men det er ikke svært at ringe på døren med sådan en god sag, slutter hun.