Luk

Stafet For Livet går i gang: Tilmeldingstal slår alle forventninger

Stafetter, der genopstår og masser af glade deltagere bliver kendetegnene ved Stafet For Livet 2024, der lige straks går i gang – og du kan stadig nå at være med! 

6. maj 2024
Sofie Møller, Patientstøtte og Frivillig Indsats

Det bliver med masser af glade deltagere, når næste sæson af Stafet For Livet ruller lige om lidt. Alt tyder nemlig på, at deltageropbakningen overstiger alle forventninger. De nyeste tilmeldingstal viser, at der lige nu er 15 procent flere tilmeldte på landsplan sammenlignet med sidste år. Med en senere stafetstart og færre forårsstafetter er det rigtig godt klaret, fortæller Mette Nielsen, der er projektleder for Stafet For Livet.

- Det er virkelig positivt at se, der er så mange tilmeldte. Vi har reguleret deltagerprisen med 50 procent i år, så vi har været spændte på at se, hvad det ville betyde for deltagerantallet. Nu håber vi på, at vi kan holde kadencen hen over året, siger hun.

Deltageropbakningen er også noget, de har lagt mærke til i Ribe. For selvom stafetten først afholdes sidst på sæsonen, er holdlisterne allerede lange.

- Vi har helt sikkert bemærket en stor interesse i år. Der er både gengangere, men også flere nye hold, der har tilmeldt sig, siger Betty Madsen, formand for styregruppen i Ribe.

Betty Madsen er formand for styregruppen i Ribe, hvor stafetten afholdes den 14.-15. september.

Stafetter genopstår

Stafet For Livet er en holdaktivitet, hvor deltagerne går eller løber på en rute i op til et døgn. Men det er også en festdag, hvor man fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at der samles ind til kræftsagen. Den første stafet skydes i gang lørdag den 25. maj i Esbjerg, hvorefter 54 andre byer følger trop med forskellige arrangementer frem til slutningen af september.   

Mette Nielsen glæder sig til at besøge flere stafetter rundt i landet, og især to stafetter er hun ekstra spændt på at følge i år. Efter at have været hårdt ramt siden corona genopstår stafetterne nemlig i Ølgod og Næstved.

- Det er en blanding af frivillige, som var med før corona og nye frivillige, der har fået mod på at starte de to stafetter op igen. Vi kan høre, der er super god energi derude, så jeg glæder mig til at se, hvordan det går med dem, siger Mette Nielsen.

Hun påpeger dog også, at der stadig er stafetter, som har det svært, hvilket vi ikke må glemme.

- Vi har stadig et efterslæb fra corona, som desværre har gjort, at nogle stafetter kæmper derude, men det, at vi i år har to stafetter, der genopstår, er tegn på en positiv udvikling i den helt rigtige retning, siger Mette Nielsen og tilføjer:

- Sidste år genåbnede stafetten i Silkeborg, som er kommet rigtig godt igen og i år har mange tilmeldinger. Det viser, at Stafet For Livet er noget, der kravler ind under huden i lokalsamfundene og i den grad har sin berettigelse.

’Det skal være nemmere at være frivillig’

Selvom årets sæson emmer af positiv udvikling, er det stadig afgørende at arbejde for, at Stafet For Livet tiltrækker mange glade deltagere og frivillige. Derfor har man i år uddelt nye håndbøger og checklister, der blandt andet skal gøre det nemmere og mere overskueligt at være frivillig.

- Vi har forsøgt at forsimple de overordnede anvisninger og på den måde give mere ejerskab til de frivillige. Det bliver spændende at se, hvordan de tager imod det, siger Mette Nielsen.

Sidste år udkom materiale, der fokuserede på at rekruttere nye målgrupper, hvilket har vist sig at lykkedes på flere stafetter. I Ribe har man også haft held med at skabe gode kontakter til lokale virksomheder. 

- Jeg kommer faktisk lige fra et møde med en virksomhed, hvor direktøren viste interesse for at indgå et samarbejde med henblik på at gøre dagen til en familiedag for medarbejderne, fortæller Betty Madsen, der også har fået den lokale idrætsforening til at tilmelde et hold for første gang i mange år.

Det er netop tiltag som dette, der er med til, at Stafet For Livet kan vokse sig større landet over, mener Mette Nielsen.

- Det er så fedt at se det gåpåmod og initiativ styregrupperne viser derude. I det hele taget glæder jeg mig til at opleve den opfindsomhed, der er på de enkelte stafetter, siger hun.

Over halvdelen af stafetterne havde fokus på senfølger sidste år. I år skal temaet bredes ud til endnu flere stafetter. Foto: Hans Bach

Børnestafet og Fighterforkælelse 

Lige præcis opfindsomhed er der masser af i Ribe, hvor man håber på at få arrangeret en 24 minutters børnestafet for de små.

-  Hele stafetten varer 24 timer, så planen er, at vi i løbet af dagen indlægger 24 minutter, hvor børnene kan tonse afsted, forklarer Betty Madsen.

Derudover har Stafet For Livet i Ribe som noget nyt i år fået bevilget fondsmidler til at kunne danne et hold for ubemidlede børn og unge og deres familier.

- Stafet For Livet er for alle, og derfor vil vi også gerne give dem med knap så mange midler mulighed for at deltage. Så nu skal vi have fundet et godt holdnavn og en holdkaptajn, siger Betty Madsen og tilføjer:

- Vores erfaring siger, at nye initiativer både er med til at tiltrække nye deltagere, men også gør det sjovt at blive ved med at være frivillig, siger hun og understreger, at det samtidigt er vigtigt at holde fast i de ting, der virker godt.  

- Vi har altid et stort fokus på vores Fightere. De er vores æresgæster, så de skal selvfølgelig have ekstra forkælelse. De får blandt andet gratis morgenmad, frokost, og sidste år havde vi også et oplæg i forbindelse med temaet om senfølger. Det var et stort hit, som vi gentager igen i år, siger Betty Madsen.  

Har du lyst til at opleve det stærke fællesskab ved Stafet For Livet og samtidig samle ind til kræftsagen, kan du stadig nå at tilmelde dig. Følg linket og find en stafet nær dig: https://www.stafetforlivet.dk/vaer-med/