Luk

Stine fra Aarhus er Danmarks mest fantastiske frivillige

Stine Knak Olesen fra 'Fundamentet' i Aarhus blev i aftes kåret som Danmarks mest fantastiske frivillige blandt i alt 10 udvalgte finalister. Begrundelsen lød blandt andet, at Stine fremstår som en rollemodel for frivillighed, og at hun har mod og viljestyrke.

7. november 2019
FORENING & FRIVILLIGE

Stine Knak Olesen fik overrakt en check på 25.000 kroner, som hun kan bruge til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor hun er aktiv. Foto: Steven Biccard.

Stine Knak Olesen har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos 'Fundamentet' i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

- Mange frivillige møder brugere i øjenhøjde, men Stine Knak Olesen formår med sit væsen og sin indlevelse at række ud og både skabe livsmod og fysisk styrke hos de brugere, der møder Stine. Det kræver mod og viljestyrke at være så fysisk tæt på andre mennesker. Stine fremstår som en rollemodel for frivillighed, hvor det er naturligt at bruge sin viden og sig selv til fordel for den sag, som man tror på. Vi håber, at tildelingen af prisen til Stine vil inspirere andre til også at investere tid og ressourcer i lignende formål, forklarede Coops formand Lasse Bolander ved overrækkelsen af prisen.

Stine Knak Olesen blev både overrasket og glad, da hun blev kåret som Danmarks mest fantastiske frivillige.

- Bare det at blive indstillet betyder rigtig meget. Som frivillig får man en masse glæde ud af at hjælpe andre, men man får jo ikke penge for arbejdet, så det betyder meget, at man bliver anerkendt, og at der bliver sat pris på det, man laver, fortæller Stine Knak Olesen.

Udvalgt blandt 206 indstillede
Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner. Heriblandt også frivillige fra Kræftens Bekæmpelse.

- Hver og én gør en stor forskel for kræftsagen. Hvad end man hjælper til i caféer for kræftramte, i vores rådgivninger, i genbrugsbutikker, lokalpolitisk, eller man er fundraiser, gør man en forskel, der dels har værdi for det enkelte menneske - men også muliggør kræftforskning, patientstøtte og forebyggelsesindsatser. Med Fantastiske Frivillige hylder vi alle, der gør en frivillig indsats for fællesskabet, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Blandt alle de indstillede har en jury udvalgt 10 finalister, som har været med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

- Pengene kommer til at hjælpe de mennesker, der kommer på 'Fundamentet'. Det kommer til at gøre en stor forskel for de unge, fortæller Stine Knak Olesen.

Alle 10 finalister blev fejret onsdag den 6. november, hvor Danmarks mest fantastiske frivillige blev kåret ved en stor prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

Bag prisen står Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse, og den har eksisteret siden 2015. Læs mere om prisen på Fantastiske Frivilliges hjemmeside.

De 10 finalister fotograferet ved prisoverrækkelsen. Foto: Steven Biccard.

Fra venstre på nederste trin:

Stine Knak Olesen fra Aarhus, som gennem fem år har været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

Anne-Sophie Sørup Nielsen fra Brønshøj, som gør en stor indsats som blandt andet redaktør i foreningen 'Fri af misbrug'.

På mellemste trin:

Ivan Nielsen fra Bagenkop, hvor han med base i Bagenkop Idrætsforening har været idémanden bag en lang række af initiativer, som styrker byen og fællesskabet.

Stephanie Sandager fra Aalborg, som i to år har været frivillig teamkoordinator i Ungdommens Røde Kors i Aalborg, hvor hun laver aktiviteter og fællesskaber for børn.

Mia Azzopardi fra København, som gennem Mellemfolkeligt Samvirke er meget aktiv hos blandt andet ungerådet i Tingbjerg.

Fatih Oksuz fra Rødøvre, som er meget aktiv i foreningen 'Danmarksfarver', hvor han blandt har startet et fællesskab omkring Esport.

Ellen Bæk fra Mou, som siden 2008 har engageret sig i Foreningen for efterladte efter selvmord.

På øverste trin:

Poul Otterstrøm fra Buddinge, som gennem mere end 50 år har arbejdet for at gøre en forskel for mennesker i Buddinge lokalområde og i Gladsaxe Kommune.

Ariel Storm fra København, som har været med til at starte Den Grønne Klimabevægelse og nu fuldstændig har dedikeret sig til klimaaktivismen.

Len Nossell fra Korsør, som har været medstifter af Danmarks første fodboldhold for fysisk handikappede, og siden har været en pioner inden for fodbold for fysisk handikappede.