Anne Marie Sakstrup-Blom, næstformand i Guldborgsund lokalforening
Tre frivillige, der deltog i lokalforeningskonferencen lørdag den 28. januar, fortæller om højdepunkter fra dagen.
Anne Marie Sakstrup-Blom, 72 år
Brystkræftvejleder og næstformand i Guldborgsund lokalforening. Frivillig i Kræftens Bekæmpelse i 14 år.
Hvilket punkt fra frivilligstrategien har du mest lyst til at arbejde med?
- Jeg har lyst til at arbejde med øget mangfoldighed. Jeg kan godt bruge mappen med frivilligstrategien, og jeg blev meget inspireret af den snak om, at vi skal se på hinanden. At vi skal se på hvilke kompetencer og erfaringer, vi hver især har, og hvilke kompetencer vi mangler. Skal vi f.eks. udvide vores kompetencer med kurser? Kurser har også den fordel, at man lærer andre frivillige at kende, og det synes jeg er vigtigt. Det er noget, jeg har savnet under corona.
Har du fået inspiration til, hvordan din lokalforening kan arbejde med frivilligstrategien?
- Det har jeg i den grad. Jeg har fået ideer til nye foredrag i lokalforeningen. Vi trænger til at få nogle ideer til foredrag, og der fik jeg meget inspiration. Særligt fik jeg inspiration fra det foredrag, som TV-lægen Charlotte Bøving og hendes hustru Christina holdt om at være dels ramt af kræft og pårørende til en kræftramt. Jeg synes også, at Jesper Fisker og Helen Bernt Andersens oplæg var inspirerende.
Hvad var det bedste ved at deltage i lokalforeningskonferencen?
- Overordnet vil jeg sige, at det var en af de bedste konferencer, jeg har været til. Det var spændende at høre om de nye forskningsresultater på kræftområdet. Det var også fedt at være på workshop. På en af dem mødte jeg en ung fyr fra Københavns lokalforening, der satte sig ved vores bord, fordi – som han sagde – han syntes, vi lignede nogle, der havde et par år på bagen, og den erfaring kunne han godt bruge. Jeg var glad for at se, at der også var unge frivillige med.
Per Nørgaard, bestyrelsesmedlem i Tarm-Skjern-Videbæk lokalforening
Per Nørgaard, 63 år
Medlem af lokalforeningsbestyrelsen i Tarm-Skjern-Videbæk lokalforening i omkring 5 år.
Har du fået inspiration til, hvordan din lokalforening kan arbejde med frivilligstrategien?
- Både og. Det var lidt diffust, og vi er nok mere håndgribelige anlagt hos os, men vi fik gode ideer fra nogle af de grupper i workshops. F.eks. workshop om fundraising, og der mødte vi folk fra andre lokalforeninger. Så der fik jeg inspiration.
Hvilket punkt fra frivilligstrategien har du mest lyst til at arbejde med?
- Jeg er mest optaget af fundraising. For mig er fundraising flere forskellige planer. Det handlede både om at få flere penge ind til KB men også at få fundraising til vores egne lokale aktiviteter. Den lokale opbakning behøver ikke kun være penge, men kan også være engagement på andre måder. Jeg synes, det betyder meget i lokalsamfundet, at vi har stor opbakning, så derfor er der også grobund for, at frivilligheden arbejder godt lokalt.
Hvad var det bedste ved at deltage i lokalforeningskonferencen?
- Det var mødet med de andre lokalforeninger – helt konkret sad vi som en af de få foreninger, der er startet op med Blå Lørdag, og der fandt vi ud af, at Esbjerg lokalforening også havde gang i en lignende aktivitet. Der var også en anden, der ville høre mere om vores Blå Lørdag, og derfor bliver de specielt inviteret til vores årlige blå lørdag og kan vise, hvad vi gør og kan inspirere andre og måske på sigt kan lave en pendant til Blå Lørdag. Det er et vigtigt område, da mange mænd ikke går til lægen.
Patrick Semback Andersen, på valg til bestyrelsen i Københavns lokalforening
Patrick Semback Andersen, 23 år
På valg til bestyrelsen i Københavns lokalforening. Har været frivillig i Kræftens Bekæmpelse siden november 2022.
Har du fået inspiration til, hvordan din lokalforening kan arbejde med frivilligstrategien?
- Absolut, det har jeg i høj grad. Udover de gode oplæg, der gav inspiration, så gav det rigtig meget for mig at tale med de andre deltagere fra lokalforeninger rundt omkring i hele landet. Når man bor i København er der selvfølgelig ting, der er anderledes end i andre dele af landet, men det er stadig et godt grundlag at starte op på. Jeg blev særlig inspireret af diversiteten og mangfoldigheden. Både alder og køn men også etnicitet. Jeg vil gerne samarbejde med andre NGO’ere i lokalområdet om diversitet og mangfoldighed, så vi kan få fokus på det over en bred kam. Jeg har også tænkt over diversiteten i vores bestyrelse og blev meget inspireret af frivilligstrategien på det område.
Hvilket punkt fra frivilligstrategien har du mest lyst til at arbejde med?
- Mangfoldighed men også det at være en del af lokalsamfundet. Jeg havde tilmeldt mig workshops, der netop handlede om de to ting, og det var meget inspirerende at tale med de andre deltagere.
Hvad var det bedste ved at deltage i lokalforeningskonferencen?
- Der var mange ting, der var fede på hver deres måde. Alle de forskellige enkeltdele af konferencen blev i sin helhed kædet enormt godt sammen og afsluttet på en fantastisk måde med foredraget af Charlotte Bøving. Så det bedste var helheden og måden det hele var sat sammen på. Det har efterladt et indtryk hos mig.